Каучукова подова настилка

Каучуковите подови настилки се предлагат в най-различни цветове и са изработени от синтетика – рециклирани гуми. Това е изключително трайна и устойчива на плъзгане подова настилка, която може да издържи на голямо тежест и голям трафик.

Каучуковите настилки са популярен избор за жилищни и търговски условия, включително – домашни и обществени спортни зали, детски площадки, конни щандове, мазета, фитнес центрове и много други. Те са известни със своите полезни качества, способности за поглъщане на шум и изолационни свойства. Каучуковата настилка е устойчива на петна и е трудно да се счупи или повреди. С толкова много опции за размер, дебелина, повърхност и цвят, гумираните подове са изключително разнообразни.

При инсталирането на формована ударопоглъщаща настилка е необходимо да има излята изпердашена до гладко армирана бетонова настилка с h≥10 см. и предварително зададени наклони за отичане на водата, температура – не по-малко от 10ºС , влажност на въздуха – не повече от 20%, влага на настилката ≤5%, почистена и изметена повърхност, отсъствие на материали, стоки и продукти в обхвата на работа възпрепятстващи процеса на инсталация.

Почистване на  ударопоглъщащата настилката може да се извършва веднъж седмично (при необходимост и по-често)- може да се осъществява посредством метла или прахосмукачка за да се  премахват събралите се листа, пясък, парченца гума и др. отпадъци попаднали върху настилката.

- Ако се използва вода трябва да става посредством маркуч или водоструйка с ниско налягане.

- Ако има петна да се третират като се навлажняват и се използва универсален почистващ препарат и подходяща не много твърда четка. Желателно е да се почиства сутрин или вечер, за да може препарата да подейства, без да се изпарява.