Бразилският модернизъм в публичното пространство

Бразилия е страна с безпогрешна репутация на сгради на известни личности като Оскар Нимайер и Лина Бо Барди. Тя се превърна в титуляр в модернизма, следван от цяла Европа. Не просто архитектура, но целият дизайн на публичното пространство в бразилските метрополии е вдъхновил урбанисти от целия свят с неговата гъвкавост и разнообразие.

 

Сао Пауло - Експо Трансамерика

Сао Пауло е най-големият и най-богатият град не само в Латинска Америка, но и в цялото южно полукълбо, и е седмият по големина град в света. Сега може да се похвали с едно от най-големите изложби центрове и в Южна Америка – Eкспо Трансамерика. Миналата година тя претърпя промяна, по-специално внимание е обърнато на модернизирането на външната зона пред центъра, която е превърната в булевард с перголи, шезлонги и павилиони. Тук работата и почивката стават по-приятни от нашите столове Limpido, маси на Bistrot, Radium, Vera и Vera Solo пейки и поразителната Rivage шезлонги. Това пространство също е оборудвано с кошчета за боклук Prax и пепелници Valet.

 

Флорианополис

Това модерно летище е превърнато в културен център за града благодарение на инвестициите от нейният оператор, летище Цюрих. Съвсем нова концепция предвижда този важен транспортен център служещо не само като шопинг булевард, но и като място за концерти и корпоративни събития. Там може да се намери слънчево убежище от mmcité. Този подслон е създаден, за да отговори на нуждите на пътешествениците; разполага с вътрешно осветление, възможности за зареждане чрез USB и електронен билборд, всички захранвани от слънчева енергия.

 

Сао Хосе

По отношение на историята, но в съответствие с нуждите на съвременния живот, градоустройствениците се заемат с обновяване на историческия център на Сао Хосе, един от най-големите градове в Южна Бразилия. Това така популярно пространството сега предлага много места за релакс и заснемане на гледката. Под високите палми са намерили място Риваж шезлонги, сдържано елегантни паркови пейки Portiqoa и Miela, тънки стръкчета Elias, както и едноименната модулна гама Tably и дори кошчето за боклук Prax.